Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted on 4 maig 2016

Nota de premsa projecte “Recollida de Taps Solidaris”

Roda de premsa​ACS Claret es suma a la iniciativa “Tapones para una nueva vida®” de Fundación Seur

L’Associació Comerç i Serveis Claret, ACS Claret, amb la col·laboració de Fundación SEUR​, ha presentat avui el projecte “Recollida de Taps Solidaris” en una roda de premsa celebrada en el Bar/Restaurant Casajuana.

​​L’objectiu del projecte és canalitzar la recollida de taps de plàstic dels veïns i veïnes del barri del Camp d’en Grassot, a Gràcia, Barcelona, a través dels establiments de l’associació. Els beneficis de la recollida, venda i reciclatge d’aquests taps tenen la finalitat de sufragar les despeses mèdiques no cobertes per la Seguretat Social de nens amb malalties greus o per facilitar l’accés a complements ortopèdics a aquells altres que no tenen recursos​​.

ACS Claret és la primera associació de comerciants en signar un conveni d’aquesta naturalesa amb Fundación Seur a tota Catalunya i de les poques que ho tenen signat a Espanya. Fruit d’aquest conveni, ACS Claret canalitza la recollida dels taps de plàstic a través dels seus establiments i Fundación SEUR coordina el transport dels taps recollits fins a les plantes de reciclatge​ i canalitza, a través de les pròpies empreses de reciclatge, l’enviament dels diners​​ provinents de la venda ​dels taps​ ca​p a​ les ​famílies beneficiàries​.​

​​Des de la creació d​’aquesta iniciativa, a l’any 2011, Fundación Seur ha recollit i enviat a les plantes de reciclatge 3.826 tones de taps de plàstic, que han permès canalitzar ajuts per valor de ​861.881 Euros​ ​a 116 nens i nenes de tota Espanya​.​ ​​Aquests quasi 4 milions de kg de taps de plàstic​, que d’altra forma no s’haguessin reciclat i haurien anat a parar a ​la brossa​, ​omplirien 11 piscines olímpiques​.​​

​​Recollida de taps solidarisEls establiments membres de l’Associació Comerç i Serveis Claret ​ens sum​em a aquesta iniciativa solidària i mediambiental i cada un dels establiments hem instal·lat un contenidor com el de la fotografia on tots els veïns i veïnes poden abocar els taps de plàstic de les ampolles, de les terrines, dels pots i similars. ​Petits gestos que propicien grans canvis.

​D’avui al dia de la festa major del Camp d’en Grassot, ​dissabte 2 de juliol, ens hem marcat la fita de recollir 1.000 kg de taps de plàstic.​ 1.000 kg de taps de plàstic equivalen a omplir 84 contenidors dels que tenim instal·lats. Ja en tenim dos de plens. Només queden 82!! Ajudeu-nos!! Trobareu la llista d’establiments associats en aquest web d’ACS Claret.

 

Sobre ACS Claret
L’Associació Comerç i Serveis Claret agrupa a més de trenta establiments en l’eix comercial del carrer Sant Antoni Maria Claret, en el barri de Camp d’en Grassot, a Gràcia, Barcelona.

Sobre Fundación SEUR
Fundació SEUR és una organització sense ànim de lucre dedicada a la logística solidària, especialment per ajudar als infants més desafavorits o fins i tot marginats. Des de la seva creació el 2004, compta amb la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, que al 2015 ha transportat 2.850 tones per ajudar a 588.145 persones, de​ ​l​e​s quals el 55% són menors.

Per a més informació:

ACS Claret
Jordi Morillas
​Secretari
assclaret@gmail.com

Fundación SEUR
Laura Gonzalvo / Carmen Queipo de Llano
Dpto. Comunicación y Marca SEUR
91 322 27 52 / 25 23
laura.gonzalvo@seur.net
carmen.queipodellano@seur.net