Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted on 22 febr. 2016

Can Roger, projecte solidari

 

ACS Claret solidariSom la Fundació Claror, una entitat sense ànim de lucre que promou l’activitat física i la vida sana, mitjançant la gestió de centres esportius municipals.

A Claror tenim molta vocació social i formem part de comissions de festes, taules comunitàries… del teixit associatiu dels nostres Clubs. És per això que, quan al barri de Sagrada Família va detectar la necessitat de tenir un menjador social proper ens hi vam tirar de cap. I amb dos anys ho hem aconseguit.

Estem liderant, amb altres entitats, la gestió de Can Roger, menjador+hort+art, un espai comunitari, participatiu, suma de responsabilitats que es troba a un solar que fa xamfrà entre els carrers Rosselló i Roger de Flor. És un solar de 1.700 metres quadrats amb un hort, un espai de joc infantil i una casa de fusta de 90m2. Tot al bell mig dels barris Sagrada Família, Camp d’en Grassot i Dreta de l’Eixample.

El mes de maig vam obrir el menjador per a persones en risc d’exclusió, amb especial atenció a persones que pateixen ‘pobresa vergonyant’ (sovint, persones que fa temps han perdut la feina i ara tenen pocs recursos). Els usuaris venen derivats dels CAP Sagrada Família, CAP Roger de Flor, i els serveis socials de Sagrada Família i Camp d’en Grassot. També poden derivar-ne  algunes entitats amb qui estem establint aliances i que també treballen amb persones en risc d’exclusió social.

A banda del menjador, hem iniciat recentment la branca d’inserció sociolaboral, fent un acompanyament als usuaris i derivant-los a altres recursos, si s’escau.

Bé. Amb tot, estem en procés d’ampliació de places al menjador. I és per això que pensem que si hi ha algú interessat en saber mes sobre el nostre projecte ho pot fer a través d’aquest enllaç i contribuir sent derivadors d’usuaris al menjador o a les activitats que anem programant.

Fundació Claror