Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted on 21 nov. 2017

1.700 kg de solidaritat

Taller reciclatge i recollida de taps de plàsticGràcies al projecte de recollida de taps i tapes de plàstic, l’Associació de Comerç i Serveis Claret, ACS Claret, recull més de 1.700 kg de taps i tapes de plàstic per ajudar a sufragar necessitats medico-terapèutiques de nens i nenes fins els 18 anys.

“Aquest projectes és fruit del conveni de col·laboració signat al març de 2016 amb Fundación Seur” indica Àngels Pallissa, presidenta d’ACS Claret. “Gràcies a aquest conveni, les dues entitats col·laboren en la recollida de taps de plàstic i en el transport i venda dels mateixos a plantes recicladores”.

“L’èxit de la recollida no hagués estat possible sense la complicitat dels establiments associats i d’altres establiments i entitats no associades que també hi han col·laborat, de la Fundación Seur i dels transportistes de Seur”, indica Artur Auladell, tresorer de l’associació. “I especialment hem d’agrair la continuada participació dels veïns i veïnes del barri del Camp d’en Grassot de Barcelona que amb la seva petita acció, tap a tap, han fet gran aquest projecte”, afegeix.

“Al ritme actual de recollida, calculem que a finals d’any haurem arribat als 2.000 kg de taps i tapes” indica Jordi Morillas, secretari de l’associació i coordinador del projecte. “Aquests 2.000 kg equivalen a mig milió de taps i tapes de plàstic i ocupen un espai de 16 metres cúbics, 16.000 de litres. Una barbaritat!!!”.

El projecte recollida de taps solidari té un doble benefici. Per una banda, la recollida i reciclatge de taps té un benefici econòmic que ajuda a molts nens i nenes. Per una altra banda, té un benefici medi ambiental també molt important atès que, sinó, aquests taps no s’haguessin reciclat i haurien anat a parar a les escombraries.

ACS Claret és la primera associació de comerciants en signar un conveni d’aquesta natura a tota Catalunya i de les poques que ho tenen signat a Espanya.

Els establiments i entitats d’ACS Claret que hi col·laboren són:

Bar/Restaurant Casajuana
Carnisseria Pujol
Farmàcia Grassot
Fundació Pare Esqué
Klein Geräte
Nunes Flores
Òptica – Les Mirettes
Somriure
Subministres Carpel
Taller Vidiella
Tanit Complements
Tritècnics

i també Carnisseria-Xarcuteria Bet, del mercat d’Abaceria Central.

+informació a http://www.acsclaret.com/objectiu1000kg i a http://www.acsclaret.com/nota-premsa-projecte-recollida-taps-solidaris.